Ερυφίλη Ε. Χατζηαγγελάκη

Καθηγήτρια Παθολογίας- Μεταβολικών Νοσημάτων
Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Η κυρία Χατζηαγελάκη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κολωνίας και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή στην Παθολογία στη Β’ Προπ. Παθολογική Κλινική, Μονάδα Έρευνας & Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Μετά την εκπαίδευσή της στην παθολογία, επέκτεινε την ακαδημαϊκή της εμπειρία ως ερευνήτρια σε θέματα διαβήτη, παχυσαρκίας και λιπώδους διήθησης ήπατος στην 3rd Medical Clinic and Policlinic of Justus-Liebig University και στην 4th Department of Medicine of Eberhard-Karls-University, στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα κέντρα αυτά, η κ. Χατζηαγελάκη ασχολήθηκε όχι μόνο με τα ερευνητικά πρωτόκολλα, αλλά και με την καθημερινή παρακολούθηση των διαβητικών
ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία καθώς και σε νοσηλευόμενους διαβητικούς ασθενείς.

Από τον Νοέμβριο του 2015 εργάζεται ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο German Diabetes Center (DDZ), Leibniz Center for Diabetes Research at Heinrich Heine University στο Düsseldorf και ασχολείται με την έρευνα στον τομέα του διαβήτη, της παχυσαρκίας και των
διαταραχών της λιπώδους διήθησης ήπατος.

Η κ. Χατζηαγγελάκη έχει πλούσιο διδακτικό και ερευνητικό έργο, όπως φαίνεται από τις δημοσιεύσεις της σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, αλλά και από τη συμμετοχή της ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Έχει επίσης πολυάριθμες διοικητικές δραστηριότητες: Διετέλεσε Διευθύντρια του Διαβητολογικού Κέντρου και του Τμήματος ”Ανοσολογία και Διαβήτης” στη Β’ Προπ. Παθολογική Κλινική, Μονάδα Έρευνας & Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών,
στο Πανεπιστημιακό Γ.Ν ”Αττικόν”, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβήτη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μέλος του Δευτεροβάθμιου Επιστημονικού Συμβουλίου (ΔΕΣ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Μέλος της δευτεροβάθμιας επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής του Ελληνικού Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών (ΣΦΕΕ), Μέλος του European Type 1 Diabetes Genetics Consortium (ET1DGC) και Αντιπρόεδρος της Central European Diabetes Association (CEDA) – και νυν μέλος του Δ.Σ. Επίσης, είναι Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας για την Ολοκλήρωση και Επικαιροποίηση των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη του Υπουργείου Υγείας και Σύμβουλος Διαβητολόγος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η κυρία Χατζηαγγελάκη είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Διαβήτη και Μεταβολικών Νοσημάτων στο Mediterraneo First Care.

Κλείστε το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Mediterraneo First Care για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαβήτη & Μεταβολικών Νοσημάτων και για να κλείσουμε το ραντεβού σας με την κυρία Χατζηαγγελάκη.

Τηλ.: 2109117900, 2109117921