Γεώργιος Τομαής

Χειρουργός - Οφθαλμίατρος

Ο χειρουργός oφθαλμίατρος Γεώργιος Τομαής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από την οποία αποφοίτησε το 1992 και στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών επί 6μήνες. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Ιατρός Μονάδας Καταδρομέων στην Σάμο, ενώ κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας υπαίθρου εργάστηκε για τρία χρόνια ως βοηθός των Εξωτερικών Οφθαλμολογικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Την ίδια περίοδο δίδαξε το μάθημα της Οφθαλμολογίας στην Μέση Επαγγελματική Σχολή Αγρινίου.

Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας στην Οφθαλμολογία το 2001 μετά από τετραετή ειδίκευση στο Γενικό Νοσοκομείο “Πολυκλινική Αθηνών”, με εξειδίκευση στη χειρουργική του Καταρράκτη και του Γλαυκώματος και εκπαιδεύτηκε για έξι μήνες στο τμήμα Ορθοπτικής μελέτης και Στραβισμού του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”.

Το 2009 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό άριστα.

Έχει συμμετάσχει επιτυχώς στον διεθνή διαγωνισμό Innovations in the Glaucoma Treatment του Tufts University των Η.Π.Α και έχει παρακολουθήσει το κλινικό και χειρουργικό τμήμα Γλαυκώματος στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου καθώς και το αντίστοιχο τμήμα του New York Eye and Ear Infirmary της Νέας Υόρκης. Έχει εκπαιδευτεί στη χειρουργική γλαυκώματος με ηλεκτρομηχανική ενέργεια (Trabectome) στο New York Presbyterian Hospital. Έχει ολοκληρώσει το Fellowship in Advanced Photorefractive Surgery, σεμινάρια Φωτοδιαθλαστικής Χειρουργικής με αντικείμενο τη διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού με χρήση Excimer Laser.

Από το 2001 έως το 2016 εργάστηκε στο Ελληνικό Οφθαλμολογικό Κέντρο ORASIS με ιδιαίτερο αντικείμενο τον Καταρράκτη και το Γλαύκωμα, καθώς και την τοποθέτηση μονοεστιακών ή πολυεστιακών ενδοφακών για την διόρθωση της μυωπίας,  υπερμετρωπίας και  πρεσβυωπίας.

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Mediterraneo Hospital από τον Ιούλιο 2019 και από τον Οκτώβριο του 2019 διατελεί Επιστημονικά Υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Τμήματος του Πολυϊατρείου Mediterraneo First Care.

Είναι μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρίας (ΕΟΕ),  της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφθαλμίων Φακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (HSIOIRS) και της Ευρωπαικής Εταιρίας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS).

Κλείστε το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Mediterraneo First Care για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες του Οφθαλμολογικού Τμήματος και για να κλείσουμε το ραντεβού σας με τον κύριο Τομαή.

Τηλ.: 2109117900, 2109117921