Μαρία Μπούτσικου

Καρδιολόγος

Η κ. Μπούτσικου εργάζεται στο Νοσοκομείο Mediterraneο Hospital ως υπεύθυνη της Μονάδας Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς και στο Πολυϊατρείο  Mediterraneο First Care ως επιστημονικός συνεργάτης, ενώ κατέχει ακόμη θέση Research and Clinical Fellow στο  Νοσοκομείο  Royal Brompton Hospital του Λονδίνου. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Αγ.Σοφία και της Νεογνολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Αρεταίειο.

Είναι ειδική Καρδιολόγος με δυο εξειδικεύσεις, στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες και στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2002 και εργάσθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ως ειδικευόμενη Ιατρός στην Καρδιολογία. Μετεκπαιδεύτηκε στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου όπου εξειδικεύθηκε στην υπερηχογραφία Συγγενών Καρδιοπαθειών. Στη συνέχεια έγινε δεκτή για εξειδίκευση στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς στη Μονάδα Μαγνητικού Συντονισμού του Νοσοκομείου Royal Brompton Hospital του Λονδίνου. Κατέχει τις ανώτερες πιστοποιήσεις (επιπέδου 3) από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και την Παγκόσμια Εταιρεία Μαγνητικού Συντονισμού, στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς και ειδικά στη Μαγνητική Τομογραφία Συγγενών Καρδιοπαθειών και παίδων.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Καρδιολογία και δυο Μεταπτυχιακών Τίτλων, ενός στην Βιοστατιστική και ενός στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- Καρδιολογική Νοσηλευτική.

Έχει εργασθεί ως ερευνητής για 7 έτη στο Εργαστήριο Χειρουργικής Έρευνας της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετέχοντας σε πλήθος κλινικών και πειραματικών ερευνητικών πρωτοκόλλων.

Στο ερευνητικό -συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται 84 δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, 4 κεφάλαια σε διεθνή ιατρικά συγγράμματα σχετικά με την απεικόνιση στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες και περισσότερες από 150 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Έχει λάβει 15 διακρίσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια καθώς και 2 υποτροφίες για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό στο αντικείμενο των Συγγενών Καρδιοπαθειών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και μερική υποτροφία για φοίτηση στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών στη Βιοστατιστική. Είναι μέλος 14 Ελληνικών και διεθνών  Επιστημονικών Εταιρειών.

Κλείστε το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Mediterraneo First Care για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες του Καρδιολογικού Τμήματος και να κλείσουμε το ραντεβού σας με την κυρία Μπούτσικου.

Τηλ.: 2109117900, 2109117921