Ιωάννης Τριανταφυλλίδης

Καθηγητής Γαστρεντερολόγος

Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Τριανταφυλλίδης είναι Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Βαθμός αποφοίτησης: Άριστα), ενώ είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου (Αθηνών) (Βαθμός Διδακτορικής Διατριβής: Άριστα). Διετέλεσε (1981-19820 Research Fellow στο Γαστρεντερολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Επιμελητής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (1988), Διευθυντής του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ (1988-1991), Διευθυντής του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (1991-2013) και επισκέπτης Καθηγητής στη Γαστρεντερολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Washington, Seattle ΗΠΑ το έτος 1995.

Είναι μέλος πολλών διεθνών γαστρεντερολογικών εταιρειών (American College of Gastroenterology, Fellow European Board of Gastroenterology κλπ), ενώ από το έτος 2007 είναι Αν. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Πανεπιστημίου του Ιασίου Ρουμανίας, τιμητικός διορισμός ο οποίος επικυρώθηκε από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και την Υπουργό Παιδείας και Έρευνας της χώρας αυτής. Δίδαξε Γαστρεντερολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1985 – 1986 και 1995), στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995, 1998 και 2004), και στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνογνωσίας) σε μεταπτυχιακούς φαρμακοποιούς (1995 έως σήμερα)  και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Stress και υγεία» (2009 έως σήμερα).

Υπήρξε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής δεκάδων Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών Ιατρικών συνεδρίων στα οποία περιλαμβάνονται το 1ο , 2ο , 3ο και 4ο European Congress on Gastrointestinal Oncology και το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας. Υπήρξε Μέλος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής δεκάδων Ελληνικών και ξένων ιατρικών συνεδρίων. Υπήρξε Διευθυντής της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού ANNALS OF GASTROENTEROLOGY (1999 έως 2010), και του επιστημονικού Περιοδικού «ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΠΤΙΚΟΥ» (2001 έως 2010). Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά πολλά ξένα επιστημονικά συγγράμματα όπως το βιβλίο «The acute abdomen» (DeDombal 1985), το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ του HARISSON και το βιβλίο DISEASES ΟF THE GUT AND PANCREAS (Έκδοση 1997). Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 230 επιστημονικές μελέτες σε έγκυρα αγγλόφωνα διεθνή ιατρικά περιοδικά και περισσότερες από 280 επιστημονικές μελέτες σε Ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Οι επιστημονικές του ανακοινώσεις σε Ελληνικά Ιατρικά Συνέδρια υπερβαίνουν τις 300, ενώ οι ανακοινώσεις του σε διεθνή ιατρικά συνέδρια υπερβαίνουν τις 160. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκατοντάδες Ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει εκδώσει 20 βιβλία μεταξύ των οποίων το βιβλίο «Ογκολογία Πεπτικού Συστήματος» το οποίο βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών το έτος 1991. Υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδος Μελέτης του Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδος Μελέτης της Ιδιοπαθούς Φλεγμονώδους Νόσου του Εντέρου. Ο αριθμός των διεθνών βιβλιογραφικών Αναφορών στο επιστημονικό του έργο (Citations) υπερβαίνουν τις 3700. Ασχολείται ιδιαίτερα με την Ελκώδη κολίτιδα και τη νόσο του Crohn, καθώς και με τους όγκους του πεπτικού.

Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γαστρεντερολογικού Ιατρείου του Mediterraneo First Care στη Γλυφάδα από το 2018. Έδωσε πολλές εκλαϊκευμένες διαλέξεις με ιατρικά θέματα σε διαφόρους φορείς και έχει γράψει εκατοντάδες εκλαϊκευμένα άρθρα σε έντυπα και εφημερίδες καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ο Όμιλος Κυριών Εθελοντών κατά του Καρκίνου στις 27/11/1997 του απένειμε Τιμητικό Δίπλωμα “για την προσφορά του στο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο του ομίλου”, και ο Θρησκευτικός Σύλλογος “Άγιος Κοσμάς” Κερατσινίου του απένειμε Τιμητική Πλακέτα στις 9/2/1997 “για την προσφορά του τιμωμένου προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο”. Τα έτη 2009, 2010 και 2011 πραγματοποίησε τον πρώτο στη χώρα μας προληπτικό έλεγχο φυσιολογικού πληθυσμού (screening) για καρκίνο παχέος εντέρου σε τρεις περιοχές της Ελλάδος.

Κλείστε το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Mediterraneo First Care για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες του Γαστρεντερολογικού Τμήματος και για να κλείσουμε το ραντεβού σας με τον Καθηγητή Ιωάννη Τριανταφυλλίδη.

Τηλ.: 2109117900, 2109117921