Γεώργιος Κ. Μαλγαρινός MD, PhD

Επεμβατικός Γαστρεντερολόγος

Ο Γεώργιος Κ. Μαλγαρινός είναι επεμβατικός γαστρεντερολόγος διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διευθυντής της Μονάδος Προηγμένων Ενδοσκοπικών Τεχνικών στο Mediterraneo Hospital.

Έχει εξειδικευτεί στην Ιαπωνία και στην Βρετανία σε μεγάλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία (Glasgow Royal Infirmary Hospital, Kindai University Hospital Osaka), σε όλο σχεδόν το φάσμα των προχωρημένων ενδοσκοπικών διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών: πολυπεκτομές, βλεννογονεκτομές – EMR, ESD,  διαστολές στενώσεων, τοποθέτηση stents, αιμόσταση με θερμικές και μη θερμικές μεθόδους, απολίνωση οισοφαγικών κιρσών, τοποθέτηση ενδοσκοπικών γαστροστομιών και νηστιδοστομιών, χρήση Argon Plasma Coagulation (APC), χρήση Laser, χρήση HALO 360&90, εντεροσκόπηση-single/double balloon, χρήση ενδοσκοπικής κάψουλας και κυρίως στο ενδοσκοπικό υπερηχογράφημα (EUS) και στην ενδοσκοπική παλίνδρομη χολαγγειοπαγκρεατογραφία (ERCP).

Η εκπαίδευση που έχει λάβει είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές της Αμερικανικής και Βρετανικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας.

Έχει 19 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και 21 δημοσιεύσεις σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, 35 ανακοινώσεις σε διεθνή ιατρικά συνέδρια και 31 σε ελληνικά με ενδιαφέρον στην επεμβατική ενδοσκόπηση, στις παθήσεις των χοληφόρων και του παγκρέατος, στην ιδιοπαθή φλεγμονώδη εντερική νόσο, στην ογκολογία πεπτικού και σε άλλες παθήσεις του πεπτικού σωλήνα.

Έχει συμμετοχή σε 4 μεγάλες διεθνείς πολυκεντρικές ερευνητικές μελέτες (International Μulticenters Clinical Trials), καθώς και σε άλλα ερευνητικά προγράμματα. Έχει συμμετοχή στη συγγραφή 6 ελληνικών και 3 διεθνών ιατρικών βιβλίων.

Σε πολλές επιστημονικές συναντήσεις εντός και εκτός Ελλάδας έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής, έχει συμμετοχή σε οργάνωση συνεδρίων, σε δραστηριότητες ως εκπαιδευτής και έχει παρακολουθήσει δεκάδες εγχώρια και διεθνή συνέδρια.

Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών ιατρικών επιστημονικών εταιρειών.

Πρέπει να τονισθεί ότι ο Γ. Κ. Μαλγαρινός θεωρεί ότι η εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε ασθενούς, με σεβασμό στις ιδιαίτερες προσδοκίες και τις ανησυχίες του και σε συνδυασμό με την σύγχρονη ιατρική γνώση και τεχνολογία, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αρτιότερη αντιμετώπιση των παθήσεων.

Κλείστε το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Mediterraneo First Care για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες του Γαστρεντερολογικού Τμήματος και για να κλείσουμε το ραντεβού σας με τον κύριο Μαλγαρινό.

T 2109117900, 2109117921