Ιατρείο Πόνου

Η φιλοσοφία, είναι να σας ακούσουμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και να καταλήξουμε στο σχέδιο θεραπείας που σας αρμόζει.

Το Ιατρείο Πόνου

Το Ιατρείο Πόνου της Πρότυπης Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας Mediterraneo First Care, σε συνεργασία με ιατρούς του Κέντρου Πόνου του Mediterraneo Hospital,  προσφέρει ολοκληρωμένες, εξατομικευμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στους πάσχοντες  εφαρμόζοντας τα πρότυπα αντίστοιχων κορυφαίων Κέντρων του εξωτερικού.

Το ιατρείο είναι εξειδικευμένο στη διάγνωση της αιτίας του χρόνιου πόνου ώστε τελικά να επιλεχθεί η πλέον στοχευμένη και τεκμηριωμένη ιατρικά, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία πόνου.

Το αίσθημα του Πόνου

Ο πόνος,  το δυσάρεστο και οδυνηρό αυτό αίσθημα, προκαλείται από κάποια δυσλειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Eίτε είναι λόγω τραυματισμού είτε λόγω υποκείμενου νοσήματος, αποτελεί στην πραγματικότητα  ένα μηχανισμό προστασίας.

Συνήθως, το αίσθημα του πόνου υποχωρεί γρήγορα όταν το επώδυνο ερέθισμα παύει να υπάρχει και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης του ιστού που προσεβλήθη, αλλά σε μερικές περιπτώσεις, ο πόνος μπορεί να επιμένει, και τότε μιλάμε για χρόνιο πόνο.

Τέτοια είδη πόνου είναι ο νευροπαθητικός πόνος, ο πόνος των ρευματικών παθήσεων, οι ιδιοπαθείς πόνοι και βέβαια οι καρκινικός πόνοι.

Η  μορφή του πόνου διαφέρει ανά περίπτωση και ανά ασθενή και μπορεί να περιγράφεται ως καύσος, σαν ηλεκτρική εκκένωση, σαν μαχαιριά ή σαν νυγμός βελόνας, ενώ ο σπλαγχνικός πόνος, δηλαδή ο πόνος που οφείλεται σε δυσλειτουργία κάποιου εσωτερικού οργάνου μπορεί να είναι διάχυτος και δύσκολος στο να εντοπιστεί ή και να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως ναυτία ή έμετος.

Η ένταση του πόνου είναι επίσης δύσκολο να προσδιοριστεί, λόγω της υποκειμενικότητας του συναισθήματος, και για το λόγο αυτό η παρακολούθησή του γίνεται με ειδικά ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται από τον ίδιο τον ασθενή (κλίμακα McGill).

Τί Είναι το Ιατρείο Πόνου;

Η κύρια λειτουργία του ιατρείου πόνου είναι η αντιμετώπιση του οξέος και του χρόνιου πόνου με σκοπό να ανακουφίσει τον ασθενή και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ίδιου και του περιβάλλοντός του.

Οι ιατροί που στελεχώνουν ένα ιατρείο πόνου είναι επιστήμονες εκπαιδευμένοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά παράλληλα και στην ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς που υποφέρει.

Παθήσεις

Ο πόνος είναι τελείως υποκειμενικός, και κάθε ασθενής τον βιώνει διαφορετικά, και διαφορετικά εκφράζει το είδος, τη διάρκεια και την έντασή του.

Στο Ιατρείο Φροντίδας Πόνου λαμβάνουμε υπόψη το ιστορικό του ασθενούς, κλινικές ή και εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς και ειδικά ερωτηματολόγια με βάση επιστημονικές κλίμακες μέτρησης του πόνου.

Έτσι, εντοπίζουμε την αιτία του προβλήματος, και είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε παθήσεις όπως:

  • Αλγοδυστροφία
  • Αρθρίτιδες – Οστεοαρθρίτιδα, Ρευματοειδή αρθρίτιδα, Ψωριασική αρθρίτιδα
  • Ινομυαλγία
  • Καρκινικό πόνο
  • Κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου
  • Νευραλγίες: Μεθερπητική νευραλγία, Νευραλγία τριδύμου, Ισχιαλγία,  Περιφερική νευροπάθεια, Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
  • Μετατραυματικό πόνο
  • Μετεγχειρητικό πόνο
  • Σπονδυλική στένωση
  • Αυχεναλγία, Κεφαλαλγία, Οσφυαλγία, πόνο στον αγκώνα (tennis elbow-golfer elbow)

Το Ιατρείο προσφέρει μία πλήρη γκάμα ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών, αντίστοιχες με αυτές που θα έβρισκε κανείς σε κορυφαία θεραπευτικά κέντρα του κόσμου, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματικότερη διάγνωση και θεραπεία επώδυνων διαταραχών.

Θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ