Ιατρείο Κλιμακτηρίου – Εμμηνόπαυσης & Πρόωρης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας

Η φιλοσοφία, είναι να σας ακούσουμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και να καταλήξουμε στο σχέδιο θεραπείας που σας αρμόζει.

Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί το τέλος των εμμηνορροϊκών κύκλων της γυναίκας και συνήθως συμβαίνει στις ηλικίες μεταξύ 40 και 50 ετών.

Πρόκειται για μία φυσική βιολογική διαδικασία, αλλά τα συμπτώματα και οι συνέπειές της, όπως οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, η αύξηση βάρους, η επιβράδυνση του μεταβολισμού, η εμφάνιση οστεοπόρωσης και οι συναισθηματικές μεταβολές έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου, στις αντοχές, στις καθημερινές δραστηριότητες και στην ψυχολογία της γυναίκας. Και αν υποθέσει κανείς ότι μία γυναίκα σε εμμηνόπαυση έχει μπροστά της έναν ορίζοντα ζωής, και μάλιστα πολύ ενεργούς, περίπου 20-30 ετών, τότε γίνεται σαφές γιατί η επίσκεψη στο Ιατρείο Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης μπορεί κάποιες φορές να είναι επιβεβλημένη για βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής της.

Η Πρόωρη Ωοθηκική Ανεπάρκεια (ΠΩΑ) συμβαίνει όταν οι ωοθήκες σταματούν να λειτουργούν κανονικά σε γυναίκες κάτω των 40 ετών και οδηγεί συχνά σε στειρότητα. Μπορεί να οφείλεται σε γενετικές ανωμαλίες, σε κάποιο αυτοάνοσο νόσημα ή να είναι ιδιοπαθούς αιτιολογίας.

Κάποιες φορές η ΠΩΑ συγχέεται με την πρόωρη εμμηνόπαυση, καθώς η συμπτωματολογία τους ταυτίζεται σε πολλά σημεία, όμως υπάρχει μία βασική διαφορά: Οι γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια μπορεί να έχουν άτακτη  εμμηνόρροια για χρόνια και είναι δυνατόν να μείνουν έγκυες σε αντίθεση με τις γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση που δεν μπορούν να μείνουν έγκυες.

Το Ιατρείο Εμμηνόπαυσης και Πρόωρης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας είναι στελεχωμένο από έμπειρους Επιστήμονες που έχουν στη διάθεσή τους άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τη διάγνωση και θεραπεία της ΠΩΑ και παρέχουν, πέραν αυτών, συμβουλευτικές υπηρεσίες και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τη γυναικεία γονιμότητα.

Θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ