Γυναικολογικό Τμήμα

Η φιλοσοφία, είναι να σας ακούσουμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και να καταλήξουμε στο σχέδιο θεραπείας που σας αρμόζει.

Γυναικολογία είναι η ειδικότητα της Ιατρικής που μελετά τον οργανισμό της γυναίκας και το γενετικό της σύστημα από μορφολογική, φυσιολογική, αλλά και παθολογική άποψη. Έως τα μέσα του 19ου αιώνα, η γυναικολογία περιοριζόταν μόνο στην μελέτη των παθήσεων των θηλυκών γεννητικών οργάνων. Με την πρόοδο όμως της ιατρικής και ιδιαίτερα της χειρουργικής, καθώς και με τη διεύρυνση των γνώσεων της ενδοκρινολογίας και της ψυχιατρικής, η γυναικολογία μελετά σήμερα όλους τους τομείς της γυναικείας συμπεριφοράς. Ο τοκετός είναι ένα από τα βασικά αντικείμενα του κλάδου της γυναικολογίας. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη και μεγίστη κοινωνική προσφορά η παροχή υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στον τομέα της γυναικολογίας.

Δείτε την Ιατρική Ομάδα και καλέστε μας για τον συντονισμό του ραντεβού σας στο 2109117900

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Στο Γυναικολογικό  –  Μαιευτικό Τμήμα της Πρότυπης Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας Mediterraneo First Care η γυναίκα προσεγγίζεται με φροντίδα και ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητές της, αλλά και με βάση τις τελευταίες οδηγίες της διεθνούς επιστημονικής πρακτικής.

Το Γυναικολογικό – Μαιευτικό Τμήμα του Mediterraneo First Care δημιουργήθηκε με τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές προδιαγραφές, ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο πολυδύναμο κέντρο στο χώρο της προληπτικής, διαγνωστικής, και θεραπευτικής γυναικολογίας.

Το Γυναικολογικό Ιατρείο παρέχει τις εξής ιατρικές υπηρεσίες:

  • Test Pap
  • Ψηλάφηση μαστών και λεμφαδένων
  • Διακολπικό υπερηχογράφημα για διάγνωση παθολογίας μήτρας και ωοθηκών
  • Λήψη κολπικού εκκρίματος για τυχών φλεγμονές γεννητικού συστήματος
  • Τοποθέτηση Spiral

Επίσης, στο Γυναικολογικό Ιατρείο του Mediterraneo First Care, όλες οι κυρίες δύναται να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες για:

Κύηση υψηλού κινδύνου

Ως κύηση υψηλού κινδύνου εννοούνται εκείνες οι εγκυμοσύνες, στις οποίες είτε η μητέρα είτε το έμβρυο βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι στις εγκυμοσύνες, με φυσιολογική εξέλιξη, καθώς και στις κυήσεις εκείνες που έχουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσουν στη γέννηση ενός παιδιού, το οποίο θα εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, που βρίσκεται σε άμεση σχέση με την κύηση ή τον τοκετό.

Γυναικολογική Ενδοκρινολογία

Υπογονιμότητα – Επανειλημμένες Αποβολές – Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών – Πρόωρη Ωοθηκική Ανεπάρκεια – Εμμηνόπαυση.

Το ενδοκρινικό σύστημα της γυναίκας είναι το πολυπλοκότερο και εμπλέκεται στους περισσότερους τομείς της σύγχρονης Γυναικολογίας. Στο ιατρείο μας δίνονται λύσεις σε όλα τα προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας όπως το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, η Υπογονιμότητα, οι Επανειλλημένες Αποβολές, η Πρόωρη Ωοθηκική Ανεπάρκεια και η Εμμηνόπαυση.

Αισθητική Γυναικολογία

Για κάποιες γυναίκες αποτελεί ταμπού, ενώ για κάποιες άλλες ανοιχτός προβληματισμός. Ωστόσο, το ζήτημα της δυσμορφίας (υπερτροφίας, ασυμμετρίας) ή της κακής λειτουργίας (χαλάρωσης των ιστών) της ευαίσθητης περιοχής είναι υπαρκτό, μειώνοντας την αυτοπεποίθηση των γυναικών που το βιώνουν και αλλοιώνοντας τελικά την προσωπική και τη σεξουαλική τους ζωή. Οι περισσότερες έχουν μάθει να ζουν με το πρόβλημα αυτό, αντιμετωπίζοντας ποικίλες συνέπειες στην καθημερινή τους ζωή, όπως αίσθημα μειωμένης θηλυκότητας, αποστροφή από την ερωτική επαφή ή ακόμα και αίσθημα ντροπής κάθε φορά που φορούν στενά ρούχα ή μαγιό. Η αποκατάσταση αυτών των προβλημάτων είναι εφικτή.

Θεραπεία Ενδομητρίωσης

Είναι από τις πιο συχνές γυναικολογικές παθήσεις. Παρουσιάζονται σε ποσοστό 7 έως 10 τοις εκατό. Η ενδομητρίωση ξεκινάει συνήθως με την αρχή της εμμηνορρυσίας και μπορεί να διαγνωστεί τυχαία σε μια γυναικολογική εξέταση ή να παραμείνει αδιάγνωστη αν δεν έχει συμπτώματα. Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική με φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική. Το ιατρείο μας θα σας βοηθήσει να βρούμε την κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία για το πρόβλημα σας.

Ινομυωματεκτομή – Εμβολισμός Ινομυωμάτων

Η εκπυρήνιση ινομυωμάτων μπορεί να γίνει είτε Λαπαροσκοπικά – Υστεροσκοπικά αλλά και ανοιχτά με μικρή τομή. Ο εμβολισμός είναι μια εναλλακτική επιλογή η οποία πρέπει να προτείνεται στις γυναίκες που πληρούν τα κατάλληλα κριτήρια με στόχο την διατήρηση της μήτρας.

Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες

Η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία είναι μία σχετιζόμενη με την ηλικία, προοδευτική δυσλειτουργία που απασχολεί το 30-50% των γυναικών ανά τον κόσμο. Η σεξουαλική δυσλειτουργία αποτελεί ένα πολυδιάστατο πρόβλημα καθώς επηρεάζει τις σχέσεις του ζευγαριού αλλά και την οικογενειακή γαλήνη, απομονώνει τους συντρόφους και καταστρέφει την ψυχική ηρεμία των συντρόφων.

Test Pap υγρής φάσης – HPV DNA Test

Στο ιατρείο μας προσφέρονται οι πιο σύγχρονες θεραπείες προληπτικού ελέγχου που αφορούν τον ιο HPV και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το Test Pap υγρής φάσης είναι η πιο αξιόπιστη και ευαίσθητη μέθοδος προληπτικού ελέγχου και διάγνωσης βλαβών του τραχήλου της μήτρας. Με την μέθοδο υγρής φάσης προσφέρεται ταυτόχρονα η δυνατότητα ελέγχου και με HPV – DNA test χωρίς την ανάγκη λήψεως νέου δείγματος. Όταν το Pap και το HPV–DNA τεστ γίνονται ταυτόχρονα και σε τακτική βάση, η επιτυχία πρόβλεψης κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι η καλύτερη δυνατή.

Μοριακός έλεγχος για ΣΜΝ

Η μοριακή εξέταση για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και κυρίως για τα χλαμύδια συστήνεται από τους παγκόσμιους οργανισμούς για την υπεροχή της μεθόδου σε επίπεδο ευαισθησίας (97%) σε σχέση με την κλασσική μικροβιολογική καλλιέργεια(70 – 85%). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τυχόν καθυστερήσεις στην παραλαβή του δείγματος από το ειδικό εργαστήριο δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της μοριακής εξέτασης και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με την κλασσική μικροβιολογική καλλιέργεια.

Θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ