Γαστρεντερολογικό Τμήμα

Η φιλοσοφία, είναι να σας ακούσουμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και να καταλήξουμε στο σχέδιο θεραπείας που σας αρμόζει.

Γαστρεντερολογία είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία οξέων και χρόνιων παθήσεων του πεπτικού συστήματος, δηλαδή του οισοφάγου, του στομάχου, του λεπτού και του παχέος εντέρου, του ήπατος και του παγκρέατος. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη και μεγίστη κοινωνική προσφορά η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στον τομέα των γαστρεντερολογικών  νοσημάτων.

Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα της Πρότυπης Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας Mediterraneo First Care χαρακτηρίζεται από φιλικό περιβάλλον, στο οποίο ο ασθενής αισθάνεται οικεία, ενώ είναι επανδρωμένο με έμπειρους γαστρεντερολόγους.

Δείτε την Ιατρική Ομάδα και καλέστε μας για τον συντονισμό του ραντεβού σας στο 2109117900

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το Γαστρεντερολογικό Ιατρείο εξετάζει ασθενείς πάσχοντες από παθήσεις του πεπτικού σωλήνα (οισοφάγος – στόμαχος – λεπτό και παχύ έντερο), του ήπατος, των χοληφόρων και του παγκρέατος και, σε συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες του Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα και τα Εργαστηριακά Τμήματα, αντιμετωπίζει συντηρητικά ή επεμβατικά όλο το φάσμα των νοσημάτων του πεπτικού.

Στο Mediterraneo First Care δίδεται ιδιαίτερη σημασία και σε αυτή την πλευρά των νοσημάτων, που συχνά δεν απαιτούν κάποια άμεση θεραπευτική παρέμβαση σε σωματικό επίπεδο αλλά την καλή επικοινωνία του ασθενούς με τον ιατρό, τη συζήτηση για την κατανόηση της φύσης της νόσου και την εκπαίδευση στην πρόληψη των λειτουργικών συμπτωμάτων.

Λειτουργικά γαστρεντερολογικά νοσήματα όπως η Γαστροοισοφαγική Παλινδρομική Νόσος (που συχνά το συναντάμε ως «ξινίλες» ή «καούρες»), το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (που συχνά το συναντάμε ως «σπαστική κολίτιδα»), η Δυσκοιλιότητα, η Ελκώδους Κολίτιδας και η νόσος του Crohn φιγουράρουν μαζί με πολύ σοβαρά οργανικά νοσήματα (όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου και οι καρκίνοι) στην κορυφή των νοσημάτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων, επιδρώντας στην ικανότητά τους να εργαστούν και να δραστηριοποιηθούν κοινωνικά.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος σε συχνότητα καρκίνος σε άνδρες και γυναίκες στις Δυτικές κοινωνίες και η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, με πιθανότητα 5-6% για το κάθε άτομο να τον αναπτύξει στη διάρκεια της ζωής του. Από τα άτομα αυτά το 1/3 θα πεθάνει από τη νόσο.

Καθώς οι περισσότεροι καρκίνοι του παχέος εντέρου αναπτύσσονται σε έδαφος πολυπόδων, η πρόληψή τους μπορεί να επιτευχθεί με τον ενδοσκοπικό έλεγχο του παχέος εντέρου και την ενδοσκοπική πολυπεκτομή επί ανεύρεσης πολυπόδων στο Mediterraneo Hospital, αποτρέποντας έτσι τη πιθανή κακοήθη εξαλλαγή τους στο μέλλον. Ιδιαίτερη εξέλιξη στο θέμα αυτό έχει φέρει η εφαρμογή της καινοτόμου τεχνικής ESD (Ενδοσκοπική Υποβλεννογόνια Διατομή) που επιτρέπει την αφαίρεση μεγάλων πολυπόδων αλλά και καρκίνων με ενδοσκόπηση.

Το Ιατρείο Ελκώδους Κολίτιδας και νόσου του Crohn του Πολυϊατρείου Mediterraneo First Care  υποστηρίζεται από τα πλήρως εξοπλισμένα τμήματα του νοσοκομείου Mediterraneo Hospital, δηλαδή το Ενδοσκοπικό, τα Κεντρικά εργαστήρια, τα εργαστήρια των Ιατρικών Απεικονίσεων (Μαγνητική τομογραφία, Μαγνητική εντερογραφία, εξειδικευμένα υπερηχογραφήματα) και το Παθολογοανατομικό εργαστήριο, εργαστήρια στα οποία διενεργούνται όλες οι απαιτούμενες απεικονιστικές, ενδοσκοπικές και ιστολογικές (αιματολογικές, ορολογικές), εξετάσεις.

Η σύγχρονη αντιμετώπιση της Ελκώδους κολίτιδας και της νόσου Crohn προϋποθέτει στενή συνεργασία του Γαστρεντερολόγου με υποστηρικτική ομάδα, προϋποθέσεις που εξασφαλίζονται στο Ιατρείο Ελκώδους κολίτιδας και νόσου του Crohn του Mediterraneo First Care.

H μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό του Επιστημονικώς Υπεύθυνου του Ιατρείου και της Ιατρικής του Ομάδας, αποτελούν εγγύηση υπεύθυνης και αποτελεσματικής εφαρμογής διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων με βάση τα δεδομένα της πλέον σύγχρονης διεθνούς ιατρικής βιβλιογραφίας.

Θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ