Γεώργιος Αθανασίου

Νευροχειρουργός

Ο κ. Γεώργιος Αθανασίου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Νευροχειρουργική.  Έχει κάνει Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στη Νευροχειρουργική στο Νοσοκομείο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΝΕΕΣ 1991-1998), καθώς επίσης και Μετεκπαίδευση σε ειδικές τεχνικές επεμβάσεων Σπονδυλικής Στήλης. Από το 2000 διατελεί Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής του Mediterraneo Hospital.

Ο κ. Γ. Αθανασίου έχει δημιουργήσει την πρότυπη Νευροχειρουργική Κλινική του Mediterraneo Hospital, που με βάση τον αριθμό των περιστατικών που νοσηλεύει, την ποικιλία αυτών, τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται και τους ποιοτικούς δείκτες των κλινικών αποτελεσμάτων και αποτελεί center of excellence. Η Νευροχειρουργική Κλινική του Mediterraneo Hospital στελεχώνεται από έμπειρους μόνιμους επιμελητές με ειδικά κλινικά ενδιαφέροντα, νευροαναισθησιολόγο με εμπειρία σε επεμβάσεις με τον ασθενή σε εγρήγορση (awake craniotomy) και παρεμβάσεις πόνου, επεμβατικό νευροακτινολόγο για την εκτέλεση ενδοαγγειακών επεμβάσεων, νευροακτινολόγους μαγνητικής τομογραφίας για ειδικές τεχνικές.

Ο κ. Γ. Αθανασίου ειδικεύεται σε επεμβάσεις: Χειρουργικής Εγκεφάλου, Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης, Ελάχιστα Παρεμβατικές Χειρουργικές Τεχνικές Σπονδυλικής Στήλης (Minimal Invasive Spine Surgery).

Αξιοσημείωτοι σταθμοί στην καριέρα του:

  • 2009 Πραγματοποίησε την 1η επέμβαση ανευρύσματος εγκεφάλου στην Ελλάδα σε Υβριδική αίθουσα, σε συνεργασία  με επεμβατικό νευροακτινολόγο υπό αγγειογραφικό έλεγχο,
  • 2012 Διενήργησε την 1η επέμβαση Σπονδυλικής Στήλης στην Ελλάδα με τη χρήση ενδοχειρουργικού αξονικού τομογράφου Ο-ARM και συστήματος πλοήγησης (Navigation),
  • 2017 Χρησιμοποίησε για 1η φορά στην Ελλάδα νευροχειρουργικό μικροσκόπιο με τεχνική χρωματογράφησης FL560 YELLOW για αφαίρεση όγκου εγκεφάλου.

Κλείστε το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Mediterraneo First Care για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες του Νευροχειρουργικού Τμήματος και για να κλείσουμε το ραντεβού σας με τον κύριο Αθανασίου.

Τηλ.: 2109117900, 2109117921