Νευροχειρουργικό Τμήμα

Η φιλοσοφία, είναι να σας ακούσουμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και να καταλήξουμε στο σχέδιο θεραπείας που σας αρμόζει.

Νευροχειρουργικό Τμήμα

Η Νευροχειρουργική ασχολείται με την  χειρουργική αντιμετώπιση νόσων του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και της σπονδυλικής στήλης καθώς και των περιφερικών νεύρων.
Το Νευροχειρουργικό Τμήμα του Mediterraneo First Care είναι στελεχωμένο από έμπειρους Νευροχειρουργούς του Mediterraneo Hospital, οι οποίοι παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες άμεσα, υπεύθυνα και με ασφάλεια.

Οι παθήσεις που αντιμετωπίζονται είναι: Παθήσεις αγγείων εγκεφάλου, εξωπυραμιδικές νόσοι (π.χ νόσος του Πάρκινσον, δυστονία) & διάφορες μορφές τρόμου, διαταραχές ΕΝΥ – υδροκεφαλία, νευραλγία τριδύμου ενώ πραγματοποιούνται και βιοψίες εγκεφάλου.

Δείτε την Ιατρική Ομάδα και καλέστε μας για τον συντονισμό του ραντεβού σας στο 2109117900

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Χειρουργική Εγκεφάλου

Επεμβάσεις στο κρανίο και στον εγκέφαλο γίνονται σε πολλές περιπτώσεις είτε επειγόντως όταν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή ή την σωστή λειτουργία του ασθενούς  είτε προγραμματισμένα για πολλές παθήσεις.

Η χειρουργική του εγκεφάλου έχει εξελιχθεί  με την πρόοδο της τεχνολογίας την τελευταία 20ετία και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ένα πλήθος τεχνολογικών υποδομών  που βρίσκονται σήμερα στη διάθεση των νευροχειρουργών έχει βελτιώσει εντυπωσιακά το αποτέλεσμα:

Όπως  η χρήση επεμβατικού μικροσκοπίου , η  διεγχειρητική ακτινοσκόπηση, η  αγγειογραφία και  τομογραφία, η χρήση συσκευής αναγνώρισης θέσεως και καθοδήγησης (navigation), η χρήση διεγχειρητικά νευροφυσιολογικού monitoring για τον έλεγχο της ακεραιότητας των νευρικών οδών και της τοπογραφίας .

Όλα αυτά τα  ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία αποτελούν τον ειδικό εξοπλισμό των νευροχειρουργών στο Mediterraneo Hospital και τους επιτρέπουν να προβαίνουν στις πιο απαιτητικές επεμβάσεις.

Χειρουργική Νωτιαίου Μυελού & Νωτιαίων Νεύρων

Η χειρουργική του νωτιαίου μυελού έχει εισπράξει όλα τα πλεονεκτήματα από την χειρουργική του εγκεφάλου και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Ο μεγάλος όγκος χειρουργείων Σπονδυλικής στήλης που εκτελούνται στο Mediterraneo, σε συνδυασμό με τον πρωτοποριακό εξοπλισμό του νευροχειρουργικού τμήματος, το αναδεικνύουν σε κέντρο αναφοράς σε ευρωπαϊκό  επίπεδο.

Νόσος Parkinson

Η  χειρουργική θεραπεία σε ενδεδειγμένες περιπτώσεις παρκινσονικών ασθενών, έγκειται στην εφαρμογή μίας ειδικής τεχνικής, της «Εν τω βάθει εγκεφαλικής διέγερσης», ευρέως γνωστής με τον αγγλικό όρο DBS  (Deep brain stimulation).

Χρόνιος, ανθεκτικός σε θεραπεία πόνος

Σε συνεργασία με τη Μονάδα Πόνου, σε ασθενείς που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες γίνεται τοποθέτηση ενδομηνιγγικής νωτιαίας αντλίας μορφίνης αλλά και χρήση της νέας τεχνικής της νευροτροποποίησης, κατά την οποία ηλεκτρόδια τοποθετούνται διαδερμικά ή με ανοικτή χειρουργική τεχνική στο νωτιαίο μυελό ή σε περιφερικά νεύρα σε σημεία που αντιστοιχούν στο είδος και την τοποθεσία του πόνου. Αντλώντας ρεύμα από μπαταρίες μακράς διαρκείας που έχουν τοποθετηθεί μόνιμα συνήθως κάτω από το δέρμα της κοιλιάς διεγείρουν συγκεκριμένα νευρικά στοιχεία αντικαθιστώντας την αίσθηση του πόνου με μία άλλη μη δυσάρεστη αίσθηση (αιμωδία).

Θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ